1-2. Ihon kaksoispuhdistusIhon kaksoispuhdistus on lähtöisin Aasiasta ja on tullut suosituksi ympäri maailmaa Japanin ja Korean ihonhoidon mukana. Ihon kaksoispuhdistus on hellävarainen, mutta tehokas tapa puhdistaa päivän aikana iholle kiertyneet epäpuhtaudet.


Ihonhoito alkaa Ihon puhdistuksesta, se on kaikista tärkein vaihe koko ihon hoidossa. Iho ei pääse kunnolla hyödyntämään muita hoitotuotteita, jos ihoa ei ole puhdistettu. Oikeanlainen puhdistus tukee ihon uusiutumista, ehkäisee talin tukkeutumista ja niin saa ihon voimaan paremmin.


Todella moni itse aiheutettu iho-ongelma johtuu liian voimakkaista tai vääränlaisista tuotteista. Kun iho puhdistetaan vain yhdellä tuotteella, valitaan usein se kaikista tehokkain putsari, joka puhdistaa likaa ja kuivattaa ihoa. Kahdella tuotteella saadaan puhdistettua hellävaraisesti ihohuokoset ja päivän aikana kiertyneet epäpuhtaudet.1. Öljypohjainen puhdistutuote

Meikeissä käytetään paljon öljypitoisia ainesosia, mitkä huuhtoutuvat iholta paljon helpommin öljypohjaisella puhdistustuotteella kuin vesipohjaisella. Öljy poistaa myös silmämeikin, muut epäpuhtaudet ja edelliset hoitotuotteet. Eli jos illalla käytetään enemmän hoitotuotteita tai iho rasvoittuu enemmän, voidaan kaksoispuhdistus tehdä myös aamuisin.


Öljypuhdistus tuotteet sisältävät kasviöljyjä ja muita luonnonöljyjä, jotka samalla ravitsevat ihoa. Puhdistusöljy sopii erittäin hyvin epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihonhoitoon. Öljy pääsee ihohuokoseen ja poistaa ylimääräistä talia ilman, että se kuivattaa ihoa.


Puhdistusöljy tai -balm levitetään kuivalle iholle ja hierotaan kevyesti noin minuutin ajan. Voidaan antaa myös vaikuttaa hetken, niin meikit lähtevät vielä helpommin. Sen jälkeen huuhdellaan vedellä.2. Vesipohjainen puhdistustuote

Kun ilholta ollaan saatu poistettua kaikki ylimääräinen, päästään puhdistamaan paremmin ihohuokosia ja ihon pintaa. Kasvoja ei tarvitse kuivata, kun ollaan huuhdeltu puhdistusöljy.

Ylimääräiset vesipisarat voidaan pyyhkiä kämmenillä ja siirtyä toiseen vaiheeseen. Puhdistustuotteen kanssa voidaan käyttää myös erillaisia laitteita tehostamaan puhdistusta.

Myös toisessa vaiheessa kasvoja olisi hyvä puhdistaa noin minuutin ajan.


Puhdistusvaahto:

On neste ja painaessa pumppupullosta muodostuu valmiiksi vaahdoksi.


Puhdistusgeeli:

Tarvitsee vahdottaa itse veden avulla. Mitä paremmin geeli vaahdotetaan, sitä hellävaraisempi se on. Puhdistusgeelin kuplat myös poistavat kevyesti kuollutta ihosolukkoa.


Puhdistusmaito ja -voide:

Voidaan levittää sellaisenaan. Ne ovat kevyitä emulsiomaisia, jotka sopivat hyvin kuivalle ja normaalille iholle.


Vesipitoiset tuotteet ovat usein emäksisiä, joten kannattaa olla tarkkana tuotteen ph-arvossa. Tuotteiden ph:n olisi hyvä olla lähellä kasvojen ihon omaa 4.5-5.5. Todella monessa tuotteissa se on koreampi, mikä puhdistaa ihoa liian tehokkaasti ja saa ihon epätasapainoon.


Ihon puhdistus

-Lisää ihon pintaverenkiertoa

-Tehostaa ihon solutuotantoa

-Tasoittaa ihon väriä

-Tekee ihosta hyvinvoivan, pehmeän ja kirkkaan

-Ravitsee ihoa

-Estää talin tukkeutumista

-Ehkäisee epäpuhtauksia