3. Kuorinta


Kuorinta on korealaisen ihonhoidon kolmas vaihe ja yksi niistä tuotteista, joita ei käytetä päivittäin. Ihon uusiutuminen kestää noin kuukauden ja hidastuu ikääntyessä. Solut syntyvät ihon tyvisolukerroksessa ja alkavat jakaantua ja nousta kohti pintaa. Kuorinnan tehtävä on poistaa ihon pinnalta kuollut ihosolukko. Kuolleet ihosolut estävät muiden ihonhoito tuotteiden imeytymistä ihon syvempiin kerroksiin. Tuotetta myös kuluu silloin vähemmän. Ihon pinnalle jäävät ihosolut voivat myös aiheuttaa epäpuhtauksia, kun ihon tali ei pääse levittymään iholle vaan jää loukkuun ihohuokoseen.


Kuorinta on hyvä lisätuote ihonhoitoon, kun se tehdään omalle iholle sopivilla tuotteilla, eikä liian usein. Liiallinen kuorinta poistaa myös ihon terveitä ihosoluja. Iho menee silloin epätasapainoon ja ihon vastustukykyä ylläpitävä hydrolipidikalvo heikkenee. Iho alkaa punoittaa ja herkistyä, myös epäpuhtauksia alkaa syntyä silloin helpommin.


Ei ole mitään tiettyä määrää, kuinka kuinka usein ihon voi kuoria. Osa kasvovesistä tai muista päivittäin käytettävistä ihonhoito tuotteista voivat sisältää myös kuorivia ainesosia, kuten AHA tai BHA happoja. Silloin itse kuorinta tuotetta ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Joillakin iho voi myös olla niin ohut tai herkkä, ettei se kestä ja voi kuoria ihon vain silloin tällöin. Osa voi taas käyttää kuorinta tuottetta parikertaa viikossa.


Entsyymikuorinta

On kaikista kuorinnoista hellävaraisin. Ne ovat yleensä voidemaisia, eikä sisällä rakeita. Niissä käytetään kasveista ja hedelmistä saatavia entsyymejä, jotka liuottavat kuolleet ihosolut pois.


Mekaaninen kuorinta

Perustuu yleensä voide tai geelipohjassa oleviin rakeisiin, jotka mekaanisen hankauksen avulla irottavat kuollee ihosolukon. Onneksi nämä kuorinnat eivät ole enää niin suosittuja kuin ennen ja valitaan iholle hellävaraisempia kuorintoja.


Happokuorinnat

Happokuorinta tuotteita ei hierota iholla. Niitä voidaan lisätä muihin ihonhoito tuotteisiin tai ne ovat yleensä nesteenä, joka annetaan vaikuttaa iholla. Ne ovat peräisin hedelmistä ja maidosta saatavista hapoista. Sopivina pitoisuuksina ja oikein käytettynä ovat erittäin hyviä ihon kuorinta tuotteita tai apu ihon ongelmiin.


BHA happo pystyy imeytymään ihoon ja kuorimaan ihohuokosia sisältäpäin. Sopii erityisesti epäpuhtaalle iholle.

AHA happo kuorii ihon pintaa ja estää ihon pinnan tukkeutumista.

PHA on AHA happoa hellävaraisempi ja sopii paremmin kuivalle ja herkälle iholle.


Kuorinta

- poistaa kuolleet ihosolut

- Tekee ihosta kirkkaan ja tasaisemman

- Häivyttää arpia ja pigmenttimuutoksia

- Tukee ihon uusiutumista ja hyvinvointia

- Estää ihoa tukkeutumasta