4. TonerToner eli kasvovesi on ihonhoidon yksi tärkeimmistä tuotteista. Sen tehtävänä on tasoittaa ihon ph-arvo puhdistuksen jälkeen ja tuoda iholle vesikosteutta. Länsimaissa kasvovettä käytetään meikkien puhdistukseen tai ihon puhdistuksen viimeistely tuotteena tai sillä puhdistetaan kasvot aamuisin. Kasvovesi ei kumminkaan puhdista ihoa tai ei ainakaan hyvin. Korealaisessa ihonhoidossa käytetään huolellista kaksoispuhdistusta, joten toneria ei tarvitse käyttää enää puhdistuksen viimeistely tuotteena. Toki on olemassa kasvovesiä, jotka sisältävät enemmän puhdistavia ainesosia, kuin kosteuttavia. Silloin ne ovat tarkoitettu ihon puhdistamiseen. Kasvoveden tärkein tehtävänä on kuitenkin tasapainoittaa ihon ph-arvo.


Kasvojen ph-arvo häiriintyy, kun kasvot huuhdellaan hanavedellä, jonka ph on 7 tai korkeampi tai voimakkaalla puhdistustuotteella. Kasvovesi tasoittaa ihon ph-arvon normaaliksi 4,5-5,5.

Kun kasvojen ihon ph on normaali, muiden hoitotuotteiden aktiiviaineet toimivat tehokkaammin. Joidenkin aktiiviaineiden teho heikkenee tai ne voivat menettää tehonsa kokonaan, jos ph on väärä.


Kasvovesi auttaa myös muita tuotteita imeytymään vielä tehokkaammin, kun ihon pinta on hieman kostea. Parasta olisi jos kasvovesi taputeltaisiin kasvoille kämmenillä pumpulin sijaan, joka syö tuotteen itseensä ja menee roskiin. Seuraavan tuotteen voi laittaa suoraan kasvoveden jälkeen, niin saadaan kosteus lukittua ihoon.Kuten kaikissa muissakin ihonhoito tuotteissa, myös tonereissa voi seassa olla paholaistuotteita. Osa kasvovesistä voi sisältää ihoa kuivattavia alkoholeja tai olla muuten vaan aika hyödytön. Laadukkaissa kasvovesissä vesi ollaan korvattu kukkaisvesillä tai uutteilla. Tämän voi tarkistaa suoraan inci listan kärjestä, jos ensimmäisenä lukee aqua/water tuote ei varmaan voi olla kovin laadukas.


Korealaiset kasvovedet ovat täynnä luonnollisia ihoa helliviä ja kosteuttavia ainesosia, ne suojaavat ja vahvistavat ihon pintaa. Lisäksi markkinoille on tullut paljon erillaisia kasvosuihkeita, jonka voi ottaa mukaan ja lisätä iholle kosteutta päivän aikana. Osaa niistä voidaan käyttää setting sprayn tavoin suojaamaan meikkiä.