5. Hoitoneste

Essence eli hoitoneste on yksi aasialaisen ihonhoidon timanttituotteista, jolla saa nostettua oman ihonhoidon ihan uudelle tasolle. Hoitoneste on tavallaa kasvoveden ja seerumin välimuoto. Se ei kuitenkaan sisällä mitään puhdistavia ainesosia kuin osa kasvovesistä tai yhtäpaljon aktiivi ainesosia kuin seerumi. Se tuo kuitenkin iholle paljon kosteutusta ja pystyy imeytymään syvälle ihon eri kerroksiin. Hoitonesteen ideana onkin tuoda iholle tehokasta kosteutusta ja saamaan iho näyttämään heleältä.


Hoitoneste on koostumukseltaan aika ohutta, joten se pystyy imeytymään syvälle ihoon ja täyttämään ihon kosteusvarastot. Näin ihosta tulee myös paljon kirkkaan ja täyteläisemmän näköinen. Hoitonesteen koostumus on myös nopeasti imeytyvä, jonka ansiosta sitä pystytään myös lisäämään iholle useita kerroksia, jos ihosta halutaan tehdä vielä enemmän glow tai iho on todella kuiva. Alkoholia tai kuorivia ainesosia sisältäviä tuotteita ei kuitenkaan kannata kerrostaa.


Osa hoitonesteistä pystyy myös tasoittamaan ihon ph-arvon. Sitä siis voidaan käyttää kasvoveden tavoin. Parhaimmat hyödyt hoitonesteestä saadaan, kun se käytetään yhdessä seerumin kanssa. Silloin se pystyy myös tehostamaan muiden hoitotuotteiden vaikutuksia.