Ihonhoidon top 3 ainesosaa

Retinoli

On yksi A-vitamiini muodoista. Se on todella tehokas aktiivi ainesosa, jota käytetään paljon aknen hoidossa ja anti-age-tuotteissa. Tehokkuutensa vuoksi se ei sovi kaikkien iholle.

Käyttö tulee aloittaa pienestä pitoisuudesta ja antaa ihon tottua retinoliin.


Retinoli pystyy imeytymään syvälle ihoon ja nopeuttamaan ihosolujen uusiutumista. Retinoli myös tehostamaan ihon rakennusaineen kollageenin toimintaa. A-vitamiinia sisältäviä tuotteita suositellaan yökäyttöön. Ne kuorivat ihoa ja herkistävät ihon auringolle. MUISTA hyvä aurinkosuoja! Retinoli voi myös kuivattaa ihoa, joten muista myös hyvä kosteutus.


Älä käytä samaan aikaan retinolia muiden tehokkaiden happojen, kuten AHA/BHA/PHA -happojen tai puhtaan C-vitamiinin askorbiinihapon kanssa.


Notes:

-Auttaa pitämään ihon nuorena

-Aknen ja akne arpien hoitoon

-Lisää kollageenin ja ihosolujen toimintaa

-Häivyttää pigmenttimuutoksia ja ihohuokosia

-Rauhoittaa talin eritystä

-Parantaa ihon rakennetta

-Ei helposti regoivalle iholle


INCI listassa

retinol, retinyt palmitate, retinyl acetate, retinyl esters
C-vitamiini

On erittäin tehokas antioksidantti. Se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja iho soluja hapettumiselta. Kirkastaa auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia ja tehostaa kollageenin tuotantoa.


Puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo on vesiliukoinen. Päästessään kosketukseen veden kanssa, se alkaa hapettua. C-vitamiini ei säily vesipohjaisessa tuotteessa tehokkaana kovin pitkään, joten tuote kannattaa käyttää loppuun nopeasti. Tehokkain vaikutus C-vitamiinilla on öljypohjaisissa seerumeissa. Myös askorbiinihapon käyttö kannattaa aloittaa varovasti.


Notes:

-Suojaava antioksidantti

-Hoitaa aurinko vaurioita

-Kirkastaa ihoa

-Kosteuttaa

-vähentää punoitusta

-Häivyttää pigmenttimuutoksia ja arpia

-Hidastaa ihon ikääntymisen merkkejä

-Hoitaa ikääntyvää ihoa


INCI listassa

ascorbic acid, ascorbyl palmitate
Hyaluronihappo

On sokerimolekyyli, joka pystyy sitomaan itseensä tuhat kertaa painonsa verran kosteutta. Se tarvitsee siis kosteutta jostain toisesta tuotteesta, jota sitoa itseensä. Muuten se alkaa viemään kosteutta iholta ja saa ihon kuivumaan.


Iho sisältää hyaluronia luonnostaan, sen määrä vähenee ihon ikääntyessä. kosteuden väheneminen vaikuttaa ihon elastisuuteen. Elastiinin väheneminen saa aikaan juonteita ja kuivuutta. Hyaluroni molekyyli on myös herkkä hajoamaan ja hajoaa esim UV-säteilyn ja vapaiden radikaalien vaikutuksesta.


Suurimolekyyli makrohyaluronihappo tekee ihon pinnalle kosteuttavan ja suojaavan kalvon. Se sitoo kosteutta ihon pinnalle ja on hyvä ainesosa herkälle, kuivalle ja pintakuivalle iholle.


Mikrohyaluronihappo on pieni molekyylinen ja pääsee imeytymään ihon syvempiin kerroksiin ja saa aikaan "plumping" -efektin. Se asettuu ihosolujen väliin ja pystyy täyttämään ihon kosteusvarastot. Iho näyttää täyteläisen kosteutetulta ja kimmoisalta.


Notes:

-Kehon luonnollinen sokerimolekyyli

-Käytä yhdessä muiden kosteustuotteiden kanssa

-Ihon tehokosteuttaja oikein käytettynä

-Vahvistaa ihosoluja

-Hellävarainen ainesosa

-Suojaa ihoa


INCI listassa

hyaluronic acid/hyaluronan -Suurimolekyyli, jää ihon pinnalle

sodium hyaluronate crosspolymer -Pienimolekyyli, imeytyy syvälle ihoon

sodium hyaluronate/natriumhyaluronat -Imeytyy iho keskikerroksiin